Sunday 3 July 2011




ვაშლის ღვეზელი

• 200 გრ. კარაქი
• 1 ½ ჭ. შაქარი
• 2 კვერცხი
• 3 დ.ლ. ხორბლის ფქვილი
• 1 ჭ. დაფქვილი ქოქოსი
• 1 ჩ.კ. ვანილას ექსტრაქტი
• 1 ჩ.კ. საცხობი ფხვნილი (leivinjauhetta)
• ½ ჩ.კ. კარდამონი
• ½ ჭ. რძე
• 4 ვაშლი

1. ააქაფე შაქარი და კარაქი. დაუმატე თითო-თითო კვერცხი და ათქვიფე მაღალ ბრუნზე.
2. შეურიე მშრალი ინგრედიენტები ერთმანეთს და დაუმატე რძე.
3. მასა გაშალე საცხობის ძირზე და გვერდებზე. (ცოტა შეგიძლიათ გადაინახოთ ბოლო ეტაპისთვის)
4. წვრილად დაჭრილი ვაშლი დალაგეთ მასაზე.
5. მოაყარეთ დარიჩინი და შაქარი.
6. გამოაცხვეთ 200 გრ, დაბალ საფეხურზე, 25-30 წ განმავლობაში




200 g voita, 1½ dl sokeria, 2 kananmunaa, 3 dl vehnäjauhoja, 1 dl kookoshiutaleita, 1 tl vaniljasokeria, 1 tl leivinjauhetta, ½ tl kardemummaa, ½ dl maitoa, 4 omenaa.
1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten joukkoon.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maidon kanssa vuorotellen joukkoon.
3. Levitä massaa piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Halutessaan voi pienen osan massasta säästää ja pursottaa lopuksi piirakan päälle.
4. Pilko omenat ja ripottele ne pohjan päälle.
5. Ripota päälle hieman kanelia ja sokeria. Paista uunin alatasolla +200 asteessa noin 25- 30 minuuttia.

No comments: